Als je nu niet tevreden bent over het aantal klanten…

Hoe kun je nu denken dat je later meer geld en klanten zult krijgen, als je niet tevreden bent over de hoeveelheid geld en klanten die je nu hebt?

Zo, even als binnenkomer. Iedereen wakker? 😉

Ik schrijf dit omdat ondernemers vaak in de toekomst leven en niet in het nu. “Als ik later groot en rijk ben…” “Als ik straks succesvol ben.…” “Als ik later eindelijk eens genoeg geld en klanten heb…”

Maar hier ontstaat een interessant fenomeen. Als we zo denken, verplaatsen we het geluk naar de toekomst. En daarmee zeggen we dat het heden niet volmaakt is. Daarmee maken we onszelf nu ongelukkig.

Maar wat als we dat nu eens omdraaien? Als we er nu eens van uitgaan dat het heden perfect is? Dat dit moment het beste is wat je ooit zou kunnen overkomen?

Dat is best een grote oefening. Want onze gedachten vinden altijd wel onvolmaaktheden in het nu. We hebben niet genoeg geld. We hebben niet genoeg tijd om alle dingen te doen die we willen doen. We vinden dat we niet genoeg klanten hebben.

Dus wat doen we? We verplaatsen het geluk naar een moment in de toekomst.“Als ik nu maar hard genoeg werk, heb ik straks wel genoeg klanten. Wel genoeg geld”.

Maar het grappige is, dat we daarmee onbewust een patroon in stand houden. Want als we nu steeds onvolmaaktheden vinden in het nu, dan is ‘straks’ ook een keer ‘nu’ en raad eens wat er dan gebeurt? Juist. Ook dan zul je weer onvolmaaktheden vinden. Ook dan blijf je hard werken m een nieuw doel te halen. Zo schuif je het geluk steeds voor je uit.

Het is echt een hele oefening om in het nu te leven en daar niets van te vinden. Om gewoon te zijn, zonder oordeel of dit moment nu wel of niet ‘goed’ is. Of je nu wel of niet genoeg hebt. Goed genoeg bent. Misschien is dit wel de grootste spirituele oefening ooit en belangrijker dan mediteren.

En hoe werkt dat dan met klanten en geld krijgen? Heel simpel eigenlijk.

Als je denkt dat je later pas genoeg klanten en geld zult hebben, dan staan er nu gewoon nog teveel draken voor je neus die je nog niet recht hebt aangekeken. Dan leef je vanuit angst.

Ondernemen vanuit angst is grappig genoeg juist één van de meest succesvolle strategieën die je draken hebben verzonnen om ze niet recht in de ogen te kijken en om niet in actie te komen. Het patroon houdt zichzelf in stand.

Want als je onderneemt vanuit angst, dan ben dus ook bang om je klanten op te bellen. Straks zeggen ze nee en dan hebben je draken gelijk. En dan? Dus ga je niet bellen. En zo krijgen je draken gelijk: “zie je wel, je hebt te weinig geld en klanten”.

Maar als je leeft vanuit vertrouwen, dan bel je de klanten wel op. Want dan maakt het niet uit wat ze zeggen. Elk antwoord is goed. Als ze nee zeggen, dan zijn ze er gewoon nog niet aan toe. Als ze ja zeggen, dan ben je dolblij om samen aan het werk te gaan.

Ondernemen vanuit vertrouwen betekent dat je nu tevreden bent met wat je dan ook hebt. Een dak boven je hoofd. Eten in de koelkast.

Maar ondernemen vanuit vertrouwen zet je ook in de actiestand. Je onderneemt omdat je graag het beste van jezelf wilt delen met je klanten. Want dat geeft jou voldoening, betekenis en zingeving. Dan weet je waarom je leeft en ben je daar blij mee.

Ondernemen vanuit vertrouwen betekent ook dat jij het beste van jezelf met je klanten kunt delen, omdat jij het zelfvertrouwen hebt dat jij je klanten echt kunt helpen.

Stop met presteren en ondernemen vanuit angst. Begin met creëren en ondernemen vanuit vertrouwen. Deel alles wat je in je hebt met je klanten, in welke vorm dan ook. Of dat nu een boek is, of een training. Een podcast serie. Video’s. Facebook live uitzendingen. Berichten in jouw online community. Blogs en vlogs.

En laat weten dat het er is. Vertel je klanten dat je er bent en dat je ze graag wilt helpen, vanuit het zelfvertrouwen dat jij dat kan. Onderzoek welke vorm van marketing bij jou past en ga dat doen, elke dag weer. Niet vanuit angst dat je niet genoeg hebt, maar omdat je ook in je marketing graag wilt delen.

Dat geeft vrijheid. De innerlijke vrijheid om je mooiste creaties te delen met jouw klanten, zodat zij daar beter van worden. De financiële vrijheid omdat jouw klanten meer dan genoeg geld geven om leuke dingen te doen. De creatieve vrijheid om een bedrijf te bouwen wat bij jou past. Om te werken met wie je wilt, waar je wilt, wanneer je wilt. En de spirituele vrijheid dat jij dan precies doet waarvoor jij op deez’ aard bent gekomen.

Wil jij deze vrijheid ervaren? Wil jij praktische vaardigheden leren om jouw draken te verslaan en elke dag te ondernemen vanuit vertrouwen? En wil jij praktische vaardigheden leren m het bedrijf te bouwen dat je past als een warme jas?

Ga dan mee op de Zakenreis van de Held. Hier lees je alle informatie. De klanten die al op reis zijn maken zoveel sprongen dat ik ze bijna niet bij kan houden. Het is echt een feest en je bent van harte welkom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *