angst, vertrouwen, ondernemen, business coach

Angst is de beste reden om ja te zeggen

Dit artikel gaat over flamenco en vooral over ja zeggen en over angst en over vertrouwen. Ik leef al een tijdje in Wonderland, dat hebben jullie ongetwijfeld al meegekregen. Ik woon op een wonderbaarlijk mooie plek in een natuurgebied in Spanje, en dat komt omdat ik altijd ja zeg.

Ik ga een aantal verhalen achter elkaar vertellen over mijn Wonderland ervaringen en wat ik daarvoor gedaan heb. Daarover ga ik ook een tip geven aan het einde van deze video.

Ik was vorige week in Tarifa en iemand zei: “wil je een yoga les doen op het strand?” En ik zei: “ja natuurlijk”. “ Er was ook een tv ploeg aanwezig van het programma ‘3 op reis’. Daar moest ik heel erg over nadenken, of ik nu wel een yoga les wilde doen voor tv. En ik heb het toch gedaan.

Ik ben daar in die yoga uitzending en ik spreek met de presentator van ‘3 op reis’ en die zegt dat ze een flamenco cursus heeft gedaan. Ik ben daarheen gegaan, daar kom ik mensen tegen die maandag al begonnen met een workshop van een week. Ik kon toch meedoen. De leraren van de workshop waren fantastisch. Wat hebben die mensen hard gewerkt. We hebben leren dansen, gitaar spelen, zingen, klappen en we hebben de calgon leren spelen.

Ik heb 5 uur flamenco dansles gekregen en vervolgens stond ik afgelopen zondagavond in Waikiki (een restaurant op het strand in Tarifa) op het podium flamenco te dansen. Na 5 uur oefening! Het had beter gekund maar ik heb het wel gedaan. We hebben vooral een feest gemaakt van het optreden.

Waar gaat nu dit verhaal over? Het gaat over altijd ja zeggen. Zeker als het eng is! Op het moment dat ik een uitdaging krijg en ik denk ‘oh dat is eng’ dan doe ik het toch. Ik ben vorige week gewoon op de mensen afgestapt terwijl ik die mensen niet kende en mijn Spaans echt nog niet goed is.

Het boek “Ellen in Wonderland” dat ik aan het schrijven ben, gaat over angst en over vertrouwen. De meeste mensen die ergens bang voor zijn, doen het niet. Die blijven in die angst hangen.

Ik heb geleerd in mijn leven dat als ik ergens bang voor ben, dat ik het juist wel doe. Dat ik altijd ja zeg. En dat levert op dat ik afgelopen zondag in Waikiki flamenco stond te dansen waarbij ik alleen maar dacht: ‘wat doe ik hier, ik kan helemaal niet flamenco dansen’. Maar het gaat helemaal niet over perfectionisme. Het gaat erom dat je met z’n allen lol maakt.

Dat is allemaal gebeurd omdat ik steeds ja heb gezegd tegen dingen waarvan ik dacht: ‘ik weet niet wat er gaat gebeuren’.

En dat komt omdat ik altijd vertrouw.

Als je niet weet wat er kan gaan gebeuren, dan kun je twee dingen doen. Je kunt denken “ik doe het niet, ik vind het eng’ of je kunt denken: ‘oh, het kan wel eens een avontuur worden, ik doe het wel’. En omdat ik het altijd wel doe, wordt dat een Wonderland ervaring.

Dus mijn vraag aan jullie allemaal is: als je deze week een vraag krijgt en je denkt ‘oeh, dat vind ik heel erg eng’, doe het dan wel, want dan zit je hart erin, dan is het belangrijk.

Ik ben heel benieuwd waar jij nu JA tegen zegt!

PS Als je reacties of vragen hebt, dan hoor ik die graag. En als je mensen weet voor wie dit ook interessant is, aarzel niet om deze mail door te sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *