Bezield en rijk, met je draken als bondgenoot

Neem even aan dat er een spectrum is waarlangs alle ondernemers en andere professionals zich bewegen.

Uiterst links vinden we de professionals die gaan voor de ‘harde’ resultaten: geld, return on investment, een goed pensioen etc.

Aan de buitenkant ziet alles er goed uit, maar aan de binnenkant is er nog wel eens een leegte. Het is moeilijk om zekerheden los te laten, terwijl je je het liefst stuiterend van energie in een nieuw avontuur wil storten zodat je weer die sprankeling voelt. Je doet je ding maar je mist creatieve flow. Je bent op zoek naar jouw bezieling: een groter doel dan alleen geld en zekerheid.

Uiterst rechts vinden we de mensen die zich een ‘innerpreneur’ voelen. Niet het geld is belangrijk, maar de drijfveren: zelfverwezenlijking, bijdragen aan een betere wereld, de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt etc. Deze ondernemers hebben vaak meer bezieling dan geld en dat wil toch nog wel eens wringen.

Voor iedereen is het prettig om in het midden van het spectrum te zitten:

  • Je werkt bezield vanuit creatieve flow, dus je houdt je energie hoog.
  • Je verdient genoeg geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de rekeningen.
  • Je voelt je goed: je hebt voldoening, zelfvertrouwen, creativiteit, bezieling, vrijheid en impact.

Natuurlijk willen we allemaal in dat midden zitten: rijk en bezield. Maar daar zit een probleem. Of je nu van uiterst links of uiterst rechts komt: je moet altijd langs je draken.

Draken? Ja. Draken. Wat dat zijn? Dat zijn alle angsten, onzekerheden, belemmerende overtuigingen, stemmen van je interne criticus of (de angst voor) negatieve feedback van mensen om je heen etc.

Bezieling en draken zijn twee handen op een buik. Als je in je werk doet wat je écht wilt doen, op een manier waar je écht plezier aan beleeft, met échte resultaten, dan staan juist daar die grote vuurspuwende jongens op je pad.

Waarom? Omdat bezieling diep van binnen zit. Diep van binnen zitten ook de oude skeletten die we daar eens zorgvuldig hebben opgeborgen en die we voorlopig niet meer willen zien. En ook omdat onze bezieling het meest kwetsbare stuk is van onszelf; het stuk wat we het minst laten zien aan de buitenwereld omdat we daar ‘raakbaar’ zijn.

Als je bezield, authentiek en met creatieve flow wilt ondernemen – vanuit jouw diepste kern – dan moet je eerst voorbij aan die draken. Dan moet je dus wel de moed hebben om ze onder ogen te komen.

De innerpreneurs aan de rechterkant van het spectrum zijn vaak de mensen die hun draken inderdaad recht aankijken. Ze nemen gewoon ook meer tijd om naar binnen te kijken, omdat ze minder belang hechten aan een mooie buitenkant. Maar zij hebben dan weer het probleem dat ze het moeilijk vinden om hun idealen vorm te geven in de aardse realiteit.

Wil jij allebei? Wil je bezield ondernemen én een duurzaam bedrijf of carrière bouwen? Wil jij de moed vinden om een nieuw avontuur aan te gaan en om je huidige zekerheden los te laten, zonder dat je meteen je bankrekening leeg trekt?

Wil jij werken vanuit bezieling en niet vanuit controle en angst voor gebrek? Wil jij creatiever zijn in je werk en durf jij de beheersing van systemen en cijfers los te laten? Wil jij uitzoeken hoe je dat doet, ook als je verantwoordelijk bent voor het inkomen van je eigen gezin en de gezinnen van je teamleden?

Of ben jij een innerpreneur en wil jij jouw missie vorm geven in dit leven, zodat je er voldoening van krijgt maar je bankrekening ook gelukkig is?

Doe dan mee aan de Camino del Soul. Hierin ga jij op een heldenreis langs al je draken, zodat jij bezield en creatief leiding geeft aan je werk en je leven, met een maximaal resultaat en een XXL impact op je omgeving.

Ik heb nog een reden om mee te doen. We doen deze heldenreis in Tarifa (Spanje). Denk zon, zee, strand, de mooiste natuur, vogeltrek en walvissentocht en pauzes op een terrasje met de lekkerste tapas en live muziek en nog veel meer leuks.

Kortom, dit is een nobrainer. En – niet onbelangrijk – er geldt een openingsaanbieding! Als je voor 15 maart contact met mij opneemt over dit programma, dan geldt er een wel heel interessante prijs.

PS stuur dit bericht door naar al je vrienden, kennissen, relaties en andere mensen die je ook deze bezieling en (innerlijke) rijkdom gunt. Ik spreek ze graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *