De allerlaatste nieuwsbrief?

Ik ben 2 jaar en 5 maanden op reis geweest in mijn camper. Dit was een klassieke Reis van de Held, helemaal volgens het boekje van Joseph Campbell. Ik heb keurig alle fasen doorlopen, zag ik achteraf, toen ik zijn boek ben gaan lezen om mijn eigen Ellen in Wonderland boek te schrijven.

Inmiddels ben ik precies 2 jaar en 5 maanden op een andere innerlijke reis, waarbij ik als een rivier die steeds buiten haar oevers wil treden door het leven meander en steeds blijk te moeten terugkomen op elke beslissing die ik vanuit controle heb gemaakt.

Schijnbaar zonder doel, maar met een innerlijk kompas stevig in mijn hand, volg ik een pad wat ik zelf ook niet begrijp (en de mensen om me heen al helemaal niet) maar wat ik wel blijf volgen, omdat ik een even diep vertrouwen voel dat dit de goede weg is en dat het goed is om door te gaan, al is het soms tegen de klippen op, en al kost het me mijn geld en spullen, en soms relaties. Maar ik geniet ook van alle magische inzichten en uitzichten.

En nu weet ik dat dit vertrouwen gelijk heeft. Vanmorgen kreeg ik ineens een heel helder inzicht. In 2 jaar en 5 maanden heb ik een vrouwelijke Reis van de Held afgelegd. Dit is een andere reis dan de eerste reis in mijn camper, met andere draken, andere bondgenoten, en vooral met hele andere manieren om met de draken om te gaan.

Maar omdat Joseph Campbell zegt dat vrouwen geen heldenreizen maken, en ik geen vrouwelijke variant ken, heb ik deze hele Reis zelf moeten ontdekken. Nu, 4 jaar en 10 maanden later, komen beide reizen ten einde. Met het inzicht van vanmorgen, liggen nu echt alle puzzelstukjes op hun plaats, en zie ik ineens waar het over gaat.

Dit is een nieuw paradigma. En dit is ook al de basis van mijn Camino del Soul programma en de Wonderlanders Tour. Ik had er al een vermoeden van toen ik deze teksten op de website plaatste, maar nu zie ik ineens het hele plaatje.

Ik ga het hele plaatje helaas nog even niet met je delen. Het is nog te nieuw, en te kwetsbaar, en ik weet hoe hard sommige afwijzende reacties mij kunnen raken, zeker nu ik al zo lang in mijn eentje in de natuur woon, en ik weinig eelt meer op mijn ziel heb.

Nu is het tijd om dit nieuwe boek te schrijven. Ik weet nog niet of het Ellen in Wonderland boek (over mijn reis met de camper) en de nieuwe reis uiteindelijk in één boek terecht gaan komen, of dat het twee boeken worden. Dat gaat zich wel ontvouwen.

Ik weet ook niet wanneer het klaar zal zijn, want dat zal ook afhangen van de tijd die het me kost om geld te verdienen terwijl ik aan het schrijven ben. Want ik ga nu op zoek naar manieren om geld te verdienen waar ik geen marketing voor hoef te doen, omdat juist dit me altijd weer klem zet. Ik neem dus even pauze. Vandaar ook de titel van deze nieuwsbrief en mijn vraag of het misschien de laatste nieuwsbrief is.

Ik weet al helemaal niet wat er gaat gebeuren. Ik weet nu wel dat ik geen enkele belofte meer ga doen, want dat is weer controle, en dat werkt toch niet meer. Ik doe mijn armen wijd, en ga op avontuur.

Een keer zit ik op een paarse stoel in een blauwe bus, met een herdershond en een circustent, en zeg ik: “zie je wel?” Mijn beeld met de boom is tenslotte ook al eens uitgekomen. Ik had de Tertulia’s al 10 jaar geleden een keer in een soort visioen gezien, voordat het werkelijkheid werd, en dan ook precies zoals ik had voorzien. Dus dat zal nu ook wel weer gaan gebeuren. Als dat zo is, voel je van harte welkom om langs te komen. Als het niet zo is, komt er vast nog iets mooiers en ben je ook welkom.

Voor de mensen die me al een tijdje volgen, wil ik graag een beperkt aantal plekken beschikbaar stellen voor de individuele Camino del Soul support programma. Je leest de Engelstalige tekst hier, maar als we samenwerken doen we die natuurlijk gewoon in het Nederlands. Neem gerust contact op, dan kijken we of het wat voor je is.

Dan wens ik jullie allemaal een hele fijne herfst en winter. Wie weet komen we elkaar nog tegen. En als er een boekpresentatie komt, dan krijg je natuurlijk een uitnodiging!

Met een hele hartelijke groet,
Ellen de Dreu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *