Doe eens gek

“Iedereen doet met zijn vrije wil wat iedereen ermee doet, namelijk: gewoon. We hebben de vrijheid om ons haar paars te verven, we kunnen de stoptrein naar Vladivostok nemen om daar een winkel te beginnen in krachtvoer voor Przewalskipaarden, maar dat doen we niet. We doen veel liever uit vrije wil allemaal hetzelfde.” Aldus Jeroen van Merwijk in de theatershow met Harry Jekkers.

Hoe zit dat met jou? Wat doe jij met je vrije wil?

Het is geen gewetensvraag, maar wel een vraag die je een belangrijk inzicht kan geven. Als jij je vrije wil de vrije teugel zou geven, wat zou je dan doen? Ga je iets anders doen dan wat je al deed? Of doe je precies wat je nu ook al doet?

En als je nu nog niet doet wat je wel zou willen doen, wat houdt je tegen? Waar begint jouw onvrijheid?

De onvrijheid kan beginnen bij de omstandigheden. Je kunt niet lang op reis omdat je kinderen nog op school zitten. Je kunt niet ineens een boek schrijven omdat je elke maand de hypotheek wilt betalen.

Vaak zit de onvrijheid tussen onze oren. “Ik kan dit niet doen, want…..”. Op de plaats van de puntje verschijnen onze angsten. Waarvan we denken dat ze waar zijn. Maar die dat niet zijn.

In een tijd dat het ondertussen ‘gewoon’ is om een ton omzet te willen verdienen in je bedrijf, of om digitale nomade te worden, vergeten we vaak ons eigen verlanglijstje te maken.

We werken braaf onze to-do lijstjes af en leveren keurig op tijd de belastingaangifte in, maar nemen geen tijd om te dromen van wat we nu eens écht zouden willen doen.

Ik nodig je uit om daar deze week de tijd voor te nemen. Zet het bovenaan je to-do lijst. Schrijf het op in je agenda. Pak een leeg vel papier en schrijf deze zin erboven.

“Als ik mijn vrije wil de vrije teugel geef, en ik alles kan doen als het maar niet ‘gewoon’ is, dan…..’

Ga dan gewoon eens los. Doe eens gek. Bedenk wat, het maakt niet uit. Niemand die het hoeft te zien. Maar let wel op je lichaam. Als er ineens iets begint te kriebelen, ga dan door op dat idee. En zie waar je uitkomt.

Ik wens je veel plezier.

Als je jouw dromen met mij wilt delen, of als je met me wilt bespreken waarom je zo’n moeite hebt om te dromen, of dat je aan mij je belemmeringen voor wilt leggen, neem dan gerust contact met me op.

Dan ga ik ondertussen ‘gewoon’ rustig door met wat ik het allerliefste doe: werken aan mijn nieuwe e-book en boek en programma’s om ondernemers te inspireren om vrijheid te vinden, in zichzelf en in de buitenwereld.

Ga je mee op reis? Dan nodig ik je uit om mee te doen aan de (bijna) gratis online training!

Bij deze training ontvang je mijn boek “Vol Vertrouwen op weg naar Vrijheid: de reisgids voor een magisch verblijf in Wonderland”. Het e-boek bestaat uit 44 pagina’s boordevol waardevolle en praktische tips om meer vrijheid te krijgen in je werk en in je leven.

Tussen 29 mei en 28 juni ontvang je bovendien een aantal video’s met opdrachten. Daarover kun je uitwisselen in een online forum. We sluiten af met een live bijeenkomst.

Ik bied deze training en het boek aan voor 7,95 euro ex BTW. Dit is een hele lage investering voor wat je ervoor terug krijgt. Ik ga deze training vaker aanbieden en dan gaat de prijs omhoog, maar omdat het nu de eerste keer is en ik een mooie groep wil verzamelen doe ik graag je dit aanbod.

Als je je aanmeld voor de training krijg je alle informatie en de mail.

PS ik heb vandaag zelf zitten dromen. Ik ben begonnen met twee papiertjes met een aantal randvoorwaarden (zie de foto). Mijn hond Puka wil een tuin en ze wil zijn waar ik ben. Puka houdt niet zo van reizen, dus zij wil graag een vaste stek. Ik wil wel op reis want ik ben een onverbeterlijke nomade (weet ik na 9 maanden wonen in een huis in Spanje en 3 maanden in een huis in Nederland). Ik wil leven in de natuur, en ik wil ook zijn waar Puka is. maar ik wil geen vaste stek. Daar word ik niet blij van. Dan mag jij raden waar ik uitkwam met mijn dromen en wat er op het laatste briefje stond… 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *