digitale nomade

Durf jij te vertrouwen op je intuïtie?

Ik stond in Tarifa op de camping, het zal vorig jaar mei zijn geweest. Over 2 weken zou een vriendin van mij aankomen op vliegveld Málaga en ik heb beloofd haar op te halen. Over de tolweg is dat 2 uur rijden. Het is volledig onzinnig om deze week ook al naar Málaga te gaan. Wat moet ik daar zoeken? Als ik er niet achter kom, dan kan ik weer terug en dan moet ik twee keer op en neer.

En toch laat het idee me niet los. Ik moet en zal naar Málaga. Het zit in mijn hoof en het wil er niet meer uit. Op zaterdag bied ik een Duitse man aan om hem naar het vliegveld te brengen; de manier van mijn ratio om mijn onbegrijpelijke drang om te gaan nog wat goed te maken.

De camping in Málaga doet nooit haar best om me het naar de zin te maken. Het is drie kilometer van het vliegveld dus je kan elke vijf minuten horen dat Málaga inderdaad een populaire vliegbestemming is. Dichterbij is de snelweg waar het verkeer voorbij raast. Wat een verschil met Tarifa, waar ik met de camper zowat op een groot en stil strand sta. Wat doe ik hier? Ik snap er niks van.

Op zondag voel ik me niet zo lekker. Op maandagmorgen voel ik me ronduit beroerd. Ik loop naar de medewerker van de camping die – hoe toepasselijk – Raphaël heet en vraag hem naar een dokter. “Hiernaast”, zegt hij, “daar is een privé kliniek”. Natuurlijk.

Binnen drie dagen ben ik geholpen door een spoedarts, is er een specialist speciaal voor mij naar de kliniek gekomen, en dat nog wel na 8 uur ’s avonds, en heb ik de goede medicijnen. Ik blijf nog 2 weken in Málaga om in alle rust beter te worden. Ik weet nu waarom mijn intuïtie mij vertelde dat ik naar Málaga moest, want in Tarifa is geen ziekenhuis.

Het zal zo’n anderhalf jaar eerder zijn geweest. Ik zat thuis op de bank. In mijn hart zat een zachte maar aanhoudende stem die me opriep om op reis te gaan in mijn camper. Drie weken later ben ik vertrokken. Ik was doodsbang maar daarom juist wist ik dat ik het moest doen.

Ik besloot om mijn intuïtie te volgen, ook al wist ik niet waarom dit een goed idee was, ook al wist ik niet waarheen ik op weg was, en wat me allemaal te wachten zou staan. Er zat een stem in mijn hart die me opriep om JA te zeggen tegen het avontuur, dus dat deed ik, voorbij alle angsten.

Hoe zit het met jou? Durf jij je intuïtie te volgen, ook al betekent het dat je alles los moet laten wat vertrouwd is? Ook al snapt je hoofd echt niet waarom het nu een goed idee is?

In al mijn gesprekken met klanten hoor ik dit thema terug komen. Aan de ene kant is daar de stem van het verstand, van de ratio en het ego. Die zegt dat het ‘slim’ is om dingen te doen, zeker als het gaat om marketing. Vaak baseert deze stem zich op angst, maar dat verstopt zich achter het idee dat het nu eenmaal zo hoort, dat iedereen het zo doet, dat het ‘de realiteit’ is, en dat we het daarom ‘moeten’ doen,

Aan de andere kant hoor ik ook die zachte stem van de intuïtie. Die praat over dingen die op het eerste gezicht helemaal niet slim zijn om te doen, maar waar wel het verlangen zit. En in onze gesprekken help ik mijn klanten om die stem te volgen. Zo simpel is het. En zo moeilijk is het. Want waar het verlangen zit, komt ook meteen de angst omhoog die je vertelt dat je dat natuurlijk niet moet doen, kom nou toch, wie denk je nu wel niet dat je bent?

Met zachte hand help ik je dan om toch die stem te volgen. Want dan pas wordt het leven leuk. Dan is ondernemen pas echt zinvol. Als er beren op de weg staan, dan betekent het dat je op de goede weg bent. Ik help je om op dit pad te blijven dat jouw intuïtie je wijst, hoe spannend het ook is.

Wil jij ook mijn hulp om je intuïtie te volgen in je ondernemerschap? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *