Inner and financial freedom

Een radicaal besluit en een nieuwe reis

Ik ben al 36 volle manen op reis. Volle maan nummer 36 was twee weken geleden. Ik zat ik op het strand van Bolonia (een dorpje in de buurt van Tarifa), samen met mijn hond. Ik kreeg ineens heel sterk het gevoel dat dit het einde was van deze reis, die begon in januari 2015. Ik heb 360 graden rond gedraaid rond mijn eigen as en begin weer een nieuwe cirkel. Nog geen twee minuten later trof ik een Duitse man op het strand, die me uitnodigde om een volgende keer met hem mee te gaan naar Afrika als hij daar weer een bus gaat afleveren. Ik zei natuurlijk ja. Zo snel kan het gaan.

Maar elke reis is uiteindelijk een innerlijke reis. Het maakt niet uit waar je bent of wat je doet, en hoe warm de zon is op welk strand. Het gaat erom wat je tijdens je reis leert. Of je een transformatie doormaakt, als je alle fasen van de Reis van de Held doorloopt en alle draken verslaat die je op je weg tegenkomt. Daarvoor hoef je niet in een camper te stappen, dat kun je ook thuis doen. Of, in mijn geval, in Tarifa.

Nu ik dit schrijf ik het een dag van de nieuwe maan: 18 december 2017. En op deze dag neem ik opnieuw een radicaal besluit. Vanaf nu ga ik delen met de wereld wat ik in de afgelopen drie jaar heb geleerd: in nieuwsbrieven, op social media, maar vooral ook in de twee boeken die ik aan het schrijven ben en in de nieuwe programma’s die ik nu ontwikkel.

Ik heb in drie jaar een enorme reis gemaakt naar de essentie van drie concepten die voor mij het allerbelangrijkste zijn in het leven: vertrouwen, vrijheid en verbinding. Ik heb ze doorleefd en heel goed opgelet en alles opgeschreven, en dan weer geschrapt, en dan weer geschreven. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Ik werd gek van alle klepels in mijn hoofd die maar niet in de klokken wilde passen.

Tot nu.

Nu weet ik het. Nu is de zoektocht ten einde. Nu heb ik meer dan genoeg materiaal voor alle boeken en programma’s die ik ontwikkel, inclusief praktische stappenplannen om mijn klanten te helpen om ook transformaties door te maken en zo innerlijke en financiële vrijheid te bereiken.

Liefst zou ik op deze dag een Europese revolutie beginnen, om meer vertrouwen in de wereld te brengen, omdat er dan minder plaats is voor angst. Think big, en zo. Maar ik weet dat elke revolutie klein begint.

Dus daarom werk ik nu met ondernemers, omdat zij al gekozen hebben voor vrijheid. We zijn al op dezelfde weg. Dat praat makkelijker. Die verbinding is er al. En dan starten we samen zachtjes toch die Europese revolutie.

Wat is dan nu het grootste probleem dat ik help oplossen? Dat is het gebrek aan vertrouwen die ik zie bij heel veel ondernemers. Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je steeds maar blijft twijfelen en jezelf te vaak ter discussie stelt en dus niet in de actiestand komt, en dat je niet durft te ondernemen vanuit je intuïtie. Een gebrek aan vertrouwen in je klanten zorgt ervoor dat je niet verkoopt. Een gebrek aan vertrouwen in je bedrijf zorgt ervoor dat de draken op de weg blijven staan en je niet voorbij de grenzen van je comfort zone komt.

Waarom is het zo belangrijk dat je vertrouwen hebt? Omdat je dan pas vrijheid kunt bereiken. Vrijheid bestaat niet zonder vertrouwen. En dat is nu juist waarom we ondernemers zijn geworden: om de vrijheid te hebben om in jouw bedrijf precies dat te doen wat je wilt doen, op een manier die bij je past, en op een plek waar jij je thuis voelt. Omdat je daarmee je klanten verder helpt en zo de wereld een stukje beter maakt. Daar wil ik je graag bij helpen.

Als je vrijheid voelt in je hele wezen, dan verandert alles. Dan verandert je eigen wereld en dat van de mensen om je heen. De klanten met wie ik al heb gewerkt vertellen me er prachtige verhalen over, die me ontroeren. Wat een enorm verschil maakt het, als je leeft vanuit vertrouwen en niet vanuit angst. En wat ben ik blij dat ik daaraan bij kan dragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *