Ik stop met werken

Vroeger… vroeger toen ik nog veel geld verdiende en nog gewoon in een huis tussen twee snelwegen in woonde…

Toen had ik mij een manier van leven aangeleerd waarbij ik altijd alles aan de kant zette om maar te kunnen presteren in mijn werk.

Emoties? Sorry jongens, even geen tijd voor. Lichamelijke klachten? Kunnen jullie alsjeblieft ergens anders gaan spelen? Ik heb wel wat beters te doen.

En zo joeg ik mezelf voort. Als ik een baas was geweest had ik niet graag voor mezelf gewerkt. Ik legde altijd de zweep erover. Accepteerde geen enkele smoes om eens even los te laten.

Ik was streng voor mezelf en streng voor mijn klanten. Ik was een goede ondernemer, maar of ik nou zo’n leuk mens was?

Maar ergens in dit geweld is er in mijn hart altijd een klein lichtje blijven branden.

Dit lichtje heeft zich altijd verbaasd over onze cultuur. Ik ben opgegroeid in een patriarchaal en calvinistisch gezin en ik heb het nooit begrepen.

Ik heb me aangepast – ik moest wel – maar begrijpen deed ik het nooit.

Die aanpassing is mijn leven gaan beheersen. Ik deed lang wat er van me verwacht werd. Studeerde hard. Werkte hard. Gooide alle emoties in een put, met een flinke deksel erop.

Tot het lichtje mij in 2015 uitnodigde voor een hele lange reis op weg naar het onbekende en ik ja zei.

Ik weet nog steeds niet of ik ooit ben aangekomen. Maar ik weet wel dat ik ondertussen een heel ander mens ben geworden.

Nu volg ik geen doelen buiten mezelf meer, zoals geld verdienen alleen maar om het te hebben. Ik volg mijn innerlijk kompas. Radicaal. Ook al begrijpt mijn ego en de rest van de wereld geen donder van waar ik nu mee bezig ben.

Ik schrijf in mijn logboek. Elke dag. En zo ontwikkel ik mijn eigen visie. Eentje die ik niet van anderen heb afgekeken.

Ik heb de gehechtheid aan een bestemming losgelaten. De reis is het doel. Ik heb een intentie, ik laat los, en ga op weg, vol vertrouwen dat ik precies aankom waar ik zijn wil.

Ik woon en werk in de natuur, omdat ik niet anders meer kan, niet anders meer wil, ook al betekent het dat ik in een tiny tiny house woon. De natuur voedt mij en mijn creativiteit.

En zo ontwikkel ik een andere manier van leven. Een andere manier van werken. Een manier die goed is voor mij en dus ook voor de mensen en de wereld om mij heen.

Ik stop met marketing. Ik wil geen slimme strategieën meer bedenken. Ik wil luisteren naar wat de mensen om me heen nodig hebben en dat geven, terwijl ik in contact blijf met mezelf.

Ik stop met werken. Ik ben aan het creëren.

Ik creëer nieuwe diensten, omdat ik graag met andere mensen wil delen wat ik allemaal heb geleerd. Over vrijheid en hoe je het bereikt. Over vertrouwen. Over verbinding.

Ik zie teveel ondernemers om me heen die worstelen. Ondernemers die op de ‘oude’ manier werken en die zichzelf uitputten, ver voorbij hun eigen grenzen, om maar te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Ik zie teveel ondernemers die twijfelen, omdat ze hun eigen intuïtie niet meer durven vertrouwen. We horen zo vaak vanuit de buitenwereld ‘hoe het hoort’ dat we helemaal in de war raken als we dat van binnen helemaal niet zo voelen.

Deze worsteling en deze verwarring zorgt dat we stilstaan waar we juist door mogen gaan. Ik wil jou uitnodigen om juist door te gaan, voorbij alle draken en beren. Ik steek je een hand toe en jij mag zelf kiezen of je ‘m pakt, of jij ja zegt tegen het avontuur.

Let wel: ik ben nog steeds business coach. Ik verdien geld en help mijn klanten daar ook bij. Maar waar vroeger geld het doel was, is dat nu het gevolg van wie jij bent als ondernemer en hoe jij omgaat met jezelf en met je klanten.

Ik wil jou helpen om jouw mooiste diensten te ontwikkelen, waarbij jij alle vrijheid krijgt om jezelf te zijn. Niet pas als je bedrijf ‘af’ is, maar ook al onderweg.

We beginnen bij jouw verlangen. Bij je angsten ook, want die zijn een goede richtingaanwijzer naar je verlangen. Daar houden we contact mee en dan gaan we op weg.

Ik nodig je uit voor een “Zakenreis van de Held”. Tijdens de reis krijg jij de vrijheid om je eigen pad te kiezen, het vertrouwen in jezelf, in je klanten en in je bestemming, en de verbinding met andere ondernemers die op dezelfde weg zijn.

Na zes maanden heb jij dan, heel praktisch, jouw eigen diensten ontwikkeld en die ga je aanbieden aan je klanten. Zo transformeer jij jezelf naar een goede én een leuke én een gezonde ondernemer met genoeg geld op de bank om in je levensonderhoud te voorzien en de leukste klanten.

Heb je interesse? Stuur me dan een bericht. Dan vertel ik je meer. Ik kan je nog meer woorden op papier geven, maar die gaan je nu even niet helpen.

Volg maar gewoon je gevoel, neem contact op en laten we dan elkaar spreken (door de telefoon). Als dat gevoel angst is dan moet je het juist doen, want dat wijst de richting naar je verlangen 😉

Geen zorgen het gesprek is vrijblijvend. Vertel dat maar aan je draken. We onderzoeken samen of we samen willen reizen. En zo ja, dan ben ik nu al heel enieuwd waar de reis ons gaat leiden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *