Kom je ook naar het feestje?

Op mijn 18e vertrok ik uit mijn ouderlijk huis, vlak na mijn eerste seizoen als serveerster in een strandpaviljoen op Texel. Dat is inmiddels 33 jaar geleden. Een jaar later ging ik studeren.

Op mijn 28e stond ik voor de eerste keer als docent voor een groep studenten van de universiteit, zonder enige didactische ervaring. Een jaar later begon ik mijn eigen eetcafé en heb ik mezelf aangeleerd hoe het is om als zelfstandig ondernemer te werken als kok, barvrouw en manager van 8 personeelsleden.

Op mijn 38e trok ik de deur achter me dicht van mijn eetcafé en van mijn woonboerderij in Friesland. Dit is inmiddels 13 jaar geleden. Ik was alles kwijt wat ik had (huis, dieren, bedrijf, baan, geld) maar ik vond mezelf. Ik kreeg de kans om opnieuw te beginnen.

Op mijn 48e trok ik de deur achter mij dicht van mijn huis in Nieuwegein. Ik had weer een nieuw leven opgebouwd en alle schaapjes stonden weer op het droge, maar ik vertrok, in een oude Volkswagen camper, met onbekende bestemming. Nu liet ik zelf alles los en dat was nog veel spannender.

Mijn reis duurde 36 volle manen lang. Toen ik ziek werd besloot ik dat het tijd was om weer terug te keren naar Nederland.

Nu, bij volle maan 50, vertrek ik weer. Ik neem afscheid op 10 maart 2019, bij de eerste Tertulia de la Crea.

Kom je ook?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *