Waar is zij in hemelsnaam mee bezig?

De mensen die de laatste jaren een beetje hebben opgelet hebben mij alle kanten op zien gaan. Op het ene moment reisde ik door Wonderland. Dan was ik weer bezig met angst en vertrouwen. Ineens was ik gefascineerd door draken. Eerst reisde ik in een camper, toen had ik een huis in Tarifa en later in een caravan in Oisterwijk. Dan is er ook nog creativiteit, met een sausje vrijheid.

“Waar is ze eigenlijk mee bezig?” is een zin die veel mensen zullen hebben gedacht, waarbij ze gelukkig vaak te beleefd waren om het te zeggen.

Ik heb altijd geweten waar ik mee bezig ben, al kon ik het tot nu toe nooit goed uitleggen. Ik volg het spoor van een diepgewortelde wens. Dit is is om in het leven te doen wat in overeenstemming (alignment) is met mijn bezieling, waarbij ik mijn weg door het leven laat leiden door vertrouwen en niet door angst.

Al het andere vind ik zonde van mijn tijd. Als ik de bezieling niet vind, dan heb ik misschien veel geld, maar dan voel ik me leeg. Dan ben ik overgeleverd aan de mensen die hun waarheid aan mij willen opdringen en aan de bedrijven iets aan me willen verkopen. Allemaal stoppen ze mijn hoofd vol met verhalen ‘hoe het hoort’, ’wat er allemaal moet’ en ‘hoeveel geld en spullen je moet hebben om gelukkig te zijn’.

Dat heb ik inmiddels allemaal losgelaten. Mijn reis was lang en op sommige momenten heel erg zwaar. Toch heb ik altijd vertrouwen gehouden dat mijn intuïtie me precies brengt waar ik wil zijn. Dit ‘weten’ zit niet op het niveau van de ratio. Het zit diep van binnen. Als ik op die plek mijn eigen-wijsheid wil vinden, dan moet ik langs alle draken die dit bewaken, omdat je diepste kern ook je meest kwetsbare kant is.

Draken en bezieling zijn twee handen op een buik. Je bezielde kern zit verstopt onder een dikke laag angsten, conditioneringen, automatische programma’s, jeugdtrauma’s, belemmerende overtuigingen en boodschappen van de oneindige hoeveelheid marketing die we over ons heen krijgen in onze digitale wereld.

Wil je werken vanuit die bezieling, dan zul je alle lagen af moeten pellen, als de schillen van een ui. Maar dan, jongens en meisjes. Maar dan. Dan bereik je die kern. Zoals ik het ineens vond, drie weken geleden, op een vrijdagavond om 10 uur.

Klinkt een beetje ronkend hè? Misschien een beetje over de top? Een beetje ongeloofwaardig ook, na al mijn eerdere boodschappen dat ik het ei van Columbus gevonden heb? En toch is het waar.Ik kan je nu in een paar alinea’s uitleggen wat mijn bijdrage is aan deze wereld.

In je leven heb je te maken met twee krachten die aan je trekken.

  1. De ene heet bezieling. Betekenisgeving. Je wilt dat je werk zin heeft. Dat je een bijdrage levert aan iets dat groter is dan jij. Je wilt werken vanuit je hart, vol vertrouwen. Je wilt voluit leven en werk doen waarin je al jouw talenten optimaal gebruikt. Omdat daar je flow zit en ook de voldoening van een goed geleefd leven, zodat je op je sterfbed nergens spijt van hoeft te hebben.
  2. Aan de andere kant heb je veiligheid. Dit zijn de stemmen vanuit je reptielenbrein en je ego en alle andere delen in je hersenen die er zijn om jou in leven te houden. Hier draait het om financiële zekerheid, om brood op de plank en een dak boven je hoofd. Maar ook de veiligheid dat je niet al te zeer afwijkt van de rest, dat je niet wordt afgewezen door anderen, want dat is net zo gevaarlijk als fysiek gevaar.

Nu kom ik uit in het midden. Op dit kruispunt wil ik jou ook uitnodigen. Wees gerust: omdat ik het pad al eens heb gelopen, breng ik je er veel sneller dan de tijd die ik nodig had om er te komen.

Ik help je door een transformatieproces, volgens de 12 fasen van de Reis van de Held. Deze transformatie brengt jou bij je bezieling en ook bij de financiële zekerheid die jij nodig hebt.

De Reis van de Held is net als een spelletje Pac Man. Je kunt door naar de volgende fase, als je met hulp van je bondgenoten alle draken hebt omarmd die er op dit pad staan. In de laatste fase vind je jouw schat, je heilige graal. De plek waar alles klopt en alles stroomt: bezieling, geld, creativiteit en impact op de wereld om je heen.

Per fase kijken we naar de volgende drie onderwerpen:

  1. Zit je nog op het pad van je bezieling? Welke magische sleutels kun jij gebruiken om voorbij te komen aan je draken? Dit zijn bijvoorbeeld: vertrouwen, vrijheid, natuur, bewustzijn, energie, plezier en nog veel meer. Deze sleutels heb jij in je rugzak zitten. Maar juist daarom kun je ze zelf vaak niet zien. Ik help jou om ze tevoorschijn te toveren en en om ze op een praktische manier in te zetten in je werk en je leven.
  2. Wie zijn jouw draken? Welke angsten en andere belemmeringen sturen onbewust je gedrag? Wat zijn de schillen van de ui en wat zit jou nog in de weg om bezield, stralend en vol vertrouwen te werken en te leven? Hoe ga jij je magische sleutels inzetten om aan al deze draken voorbij te komen, zodat je echt gaat doen wat jij wilt doen, op een manier waar je blij en gelukkig en ook nog eens rijk van wordt?
  3. Als jij je bezieling kent en je draken, dan kom je uit bij je creativiteit. Jouw creativiteit zit net als je bezieling in je binnenste kern. Als je die creativiteit vindt, dan kun je het inzetten om vorm te geven aan je werk en aan je leven zoals jij dat wilt. Dan ben je niet meer overgeleverd aan de verwachtingen van anderen en van de maatschappij. Dan leef jij het leven zoals jij dat wilt, met leiderschap en impact en zeker ook in verbinding met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Zo simpel. En zo immens belangrijk.

Dit proces heb ik verpakt in twee concrete programma’s, die allebei het spoor volgen van de Reis van de Held:

  1. De Zakenreis van de Held. Dit is een goed programma als vanuit jouw bezieling je kennis wilt delen met de wereld en je daar een bedrijf omheen bouwt. Ik help je om jouw ‘weten’ te structureren en om het te verpakken in verschillende diensten en producten, die je stralend en vol vertrouwen aan je klanten aanbiedt. Zo help ik je uiteraard ook om te werken aan je financiële veiligheid.
  2. De Camino del Soul. De Camino del Soul. Dit is een goed programma als je al een tijdje onderweg bent in je bedrijf of je werk. Je weet wat je kunt en wat je wilt, maar na een tijdje begint er iets te knagen. “Is dit het nou?”, “Moet ik dit tot mijn pensioen volhouden?”, Vind ik dit nog leuk”, “Doe ik nu alles op de automatische piloot” en meer van dit soort vragen. Ik help je in door een transformatieproces om daarna weer bezield en creatief te leven en te werken en om zo leiderschap en impact te krijgen.

Nog meer goed nieuws: bij de Camino del Soul is er een optie om te werken in Tarifa! Dit is het zuidelijkste puntje van Spanje en het leukste dorp van Europa. Denk zon, zee, strand, prachtige natuur, tapas, live muziek en nog veel meer.

Je stapt even uit je normale leven en we gaan offline zodat jij weer tijd hebt voor jou, voor je bezieling, je draken en je creativiteit. Daarna help ik je nog een paar maanden aan de telefoon om je plannen uit te voeren. Zodat je daarna weer helemaal opgeladen bent en stralend en vol vertrouwen jouw licht laat schijnen.

Neem nog deze week contact met me op, want nu is er nog een speciale openingsaanbieding. Ik kijk er zo naar uit om samen op reis te gaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *