Bouw je droombedrijf met jouw unieke aanbod – individueel programma met 1-op-1 begeleiding en online support groep

Je bent nog niet zo lang ondernemer, of je wilt het worden. Je wilt klanten helpen met alles wat je in huis hebt. Je wilt een bedrijf bouwen met een aanbod waar jouw klanten resultaten mee bereiken, en wat jou de vrijheid geeft om te doen wat je het liefste wilt doen.

Helaas vind je een hele meute beren en draken op je pad. Die vertellen je bijvoorbeeld dat je helemaal geen expert bent. Of dat het moeilijk is om je kennis te delen als je niet weet hoe je dat kunt overbrengen. Of dat je geen resultaat durft te beloven.

Het is lastig om in de actiestand te komen, en te blijven. Wat moet je nu als eerste doen? Hoe weet je of het klopt, of dat je toch te perfectionistisch bent? Welke kennis stop je in welke diensten en producten? Hoe krijg je alles af?

Je wilt met heel je hart het beste van jezelf delen met je klanten, maar je draken staan op de rem.

Mijn eigen reis van de held

In 2013 was ik de draken zo zat dat ik veel geld neertelde voor een Amerikaanse business coach. Ze hielp mij om binnen een jaar ruim een ton omzet te verdienen.

Ik had een enorme prestatiedrang. Ik was alleen maar aan het werk. Ik zette alles aan de kant wat me in de weg zat op mijn weg naar succes: emoties, gezondheid, vrienden, ontspanning, natuur…

De prijs van het succes was hoog. Ik voelde me een robot die elke dag hetzelfde moest doen, volgens een systeem dat door anderen was bedacht. Ik was rijk, maar niet gelukkig.

Toen heb ik de grootste draken verslagen die ik ooit ben tegen gekomen. Ik volgde mijn verlangen, koos bewust voor vertrouwen, liet alles los, stapte in een Volkswagen camper en ging op reis door Europa, met mijn bedrijf onder mijn arm.

Ik ging op zoek naar vrijheid, op mijn eigen voorwaarden. Op mijn 48e was ik ineens een digitale nomade. Sindsdien woon en werk ik in de natuur, op wielen of in tiny houses.

Ik vond niet alleen vrijheid, maar ook creativiteit en innerlijke rijkdom.

Precies volgens het boekje van Joseph Campbell

Tijdens mijn reis ontdek ik het werk van Joseph Campbell. Hij vertelt dat alle verhalen over de hele wereld dezelfde structuur hebben. Dit noemt hij de monomythe of de Reis van de Held. Als mensen door een transformatieproces heen gaan volgen ze dezelfde fasen.

Als ik mijn verhaal schrijf over mijn reis, ben ik verbluft. Ik heb precies de reis afgelegd die Campbell beschreven heeft. Bij elke fase versla ik nieuwe draken, die me helpen om naar de volgende fase te gaan. Ik vind mijn heilige graal en kom aan in fase 12.

Vrijheid

Tijdens mijn reis ontwikkel ik een methode waarmee ik andere ondernemers help om alle draken te verslaan en om echte vrijheid te bereiken.

Als ondernemer wil je financiële onafhankelijkheid. Je eigen broek ophouden. Anders was je wel voor je baas blijven werken.

Maar je wil ook de vrijheid om dat waar je voor staat tot uitdrukking te brengen in je bedrijf. En om te werken met wie je wilt, wanneer je wilt, waar je wilt.

Je wil de innerlijke vrijheid hebben om je intuïtie te vertrouwen en je eigen pad te lopen. Om nieuwe gebieden te verkennen in jezelf en in de wereld.

Je wilt de creatieve vrijheid om verschillende diensten en producten te maken met jouw kennis en ervaring.

Je wil vooral ook vrij zijn van die eeuwige twijfels, angsten en dat uitstelgedrag.

Ga mee op reis

In het programma “De Zakenreis van de Held” help ik je stap voor stap op weg om je droombedrijf te bouwen en om aanbod te creëren, waar jouw klanten graag voor betalen.

Als je net begint help ik je om uit te vinden wat je wilt doen, voor wie, met welk resultaat en waarom. Je leert hoe je deze diensten vol vertrouwen gaat verkopen.

Als je al wat langer bezig bent, help ik je om op een dieper niveau contact te maken met je zingeving en om van daaruit nieuwe diensten en producten te maken en om die te verkopen.

Bij elke fase begeleid ik je om de draken te verslaan en om door te gaan. Niet op wilskracht en zeker niet omdat er van mij van alles moet, maar op basis van vertrouwen, verbinding en flow.

Dit is wat het programma je oplevert

Je verwerft innerlijke vrijheid. Niet langer gestuurd door angsten en twijfels maak je keuzes die goed zijn voor jou. Je focust op wat jij wilt doen en vertrouwt daarbij op je intuïtie en ervaring. Met meer creativiteit, meer flow, meer focus, meer zelfvertrouwen ontwikkel jij je tot een (nog) leuker mens en een betere ondernemer.

Werken in je bedrijf wordt weer leuk. Want je doet het vanuit je bezieling en je vertrouwen, in jezelf en in je klanten. Wat niet (meer) bij je past, laat je los – en dat geeft een heleboel rust, ruimte en vrijheid.

Je creëert financiële vrijheid. Je kunt de komende 20 jaar voortborduren op dit bedrijf. Marketing zie je als een manier om je klanten van dienst te zijn, in plaats van dat je wat wilt verkopen, en daarmee wordt het weer simpel in plaats van stressvol.

Je kunt werken met wie je wilt, waar je wilt, wanneer je wilt. Jij hebt de regie en durft de verantwoordelijkheid aan om klanten te werven en ze te begeleiden. Je durft jouw klanten te beloven dat jij ze begeleidt naar de resultaten die zij wensen.

Je stapt in een community van ondernemers die elkaar inspireren en tot steun zijn. Een heel waardevolle uitbreiding van je netwerk, zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als voor je bedrijf.

En lest best: we maken samen de wereld een beetje beter. Stap voor stap. Mens voor mens Want waar vrijheid is, daar is vertrouwen. En waar vertrouwen is, daar is geen angst.

Hoe werkt het programma?

We doorlopen in 6 maanden de 12 fasen van de Reis van de Held. Als je benieuwd bent wat deze fasen zijn, kijk dan naar de video op deze pagina.

Elke twee weken ontvang je twee video’s in je mail.

De eerste video gaat over de innerlijke processen. Je krijgt praktische steun bij bij het overwinnen van alle draken die je tegenkomt en bij het versterken van je moed en je talenten. Daardoor lukt het je om in de actiestand te komen en te blijven, hoe hard de draken ook hun best doen om je tegen te houden.

De tweede video gaat over de buitenkant: de praktische stappen die je zet om aanbod te maken en te verkopen en om zichtbaar te zijn. Je legt een stevig fundament voor diensten waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Ik help je stap voor stap om jouw nieuwe diensten en producten in de markt te zetten en om zichtbaar te worden, zodat je niet meer hoeft te leuren maar de klanten naar jou toe komen.

Elke maand krijg je telefonische 1-op-1 coaching van mij, live of per telefoon. Ik help je over alle drempels heen, zodat jij vol vertrouwen door kan gaan met de reis. Achteraf krijg je zeer uitgebreide aantekeningen van dit gesprek in je mail.

Er is ook een online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. De andere leden zijn ondernemers die ook deze reis van de held doorlopen, ieder op zijn of haar eigen tempo. Je helpt elkaar. Je bouwt aan een waardevol netwerk.

Je start wanneer je wilt en doorloopt het programma in je eigen tempo. Ik ben jouw stok achter de deur die zorgt dat je in de actiestand blijft en niet achter gaat lopen. Maar als je om wat voor reden dan ook vertraging oploopt pauzeren we het programma tot je er weer klaar voor bent.

Praktische informatie en aanmelden

Wil jij mee op reis? Of heb je nog vragen? Stuur me dan een mail met je telefoonnummer. Je kunt me bereiken op: ellen@couragecamper.com. Ik neem dan contact met je op voor het maken van een afspraak, zodat we vrijblijvend kunnen onderzoeken of dit programma nu het beste is voor jou.

Je mag beginnen met het programma wanneer je wilt. In een intakegesprek plannen we meteen de zes 1-op-1 afspraken in. Je ontvangt een aantal introductievideo’s over het programma en het werkboek. Ik laat je toe in de online community. Daarna gaan we van start.

Garantie

Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden over het programma? Geen nood. Trek aan de bel en we gaan samen op zoek naar een oplossing. Daar komen we altijd uit en natuurlijk krijg je dan (een deel van) het geld terug.

Over mij

Ik ben een gecertificeerd trainer en coach. Ik heb jarenlang gewerkt als een freelance trainer in trainersvaardigheden, leiderschap, communicatie en marketing en sales.

Voordat ik trainer werd gaf ik 9 jaar les op de universiteit. Tegelijkertijd had ik een restaurant in een haven. In 2012 startte ik met mijn eigen trainingsbedrijf: Workshoptrainer. Ik hielp ondernemers om met succes hun eigen trainingsprogramma’s te maken en te verkopen.

In 2015 verliet ik mijn huis om op reis te gaan in een oude Volkswagen camper. Ik was een digitale nomade en reisde 2,5 jaar door heel Europa, tot ik een huis vond in Tarifa (Spanje). Daar begon een nieuwe heldenreis: ik schreef een boek over mijn reis en mijn leven voor de reis, en heb toen de uitdaging aangenomen om al mijn oude draken en trauma’s in de ogen te kijken. Inmiddels ben ik op een nieuwe en avontuurlijke reis. Ik heb een minimalistische levensstijl en leef in tiny houses in de natuur, omdat buiten zijn mij helpt om een beter contact te maken met mijzelf en de wereld om mij heen.

De 12 stappen van de Reis van de Held

Benieuwd hoe de video’s eruit zien in dit programma? Hieronder staat een video in les 0: de introductie, waarin ik de 12 fasen beschrijf van de Reis van de Held. Elke video in dit programma is opgenomen op een andere plek in de natuur, en de natuur ondersteunt het onderwerp van de betreffende fase in de Reis.

Ik ben bezig om mijn eigen bedrijf op te bouwen. Ik wilde daarbij geen standaard business coach hebben, maar een coach die zowel oog had voor de ‘buitenkant’ (de praktische en zakelijke kant van het ondernemen), als voor de ‘binnenkant’ (dat wat ik echt wil, maar ook de angsten en onzekerheden die daarbij in de weg zitten). Ellen combineert deze perspectieven op een heldere en aansprekende manier. Ik ben nu alweer anderhalve maand op weg. Zonder Ellen zou ik nu nooit zijn waar ik nu ben: ze stimuleert me om stappen te zetten en ideeën uit te werken die ik anders had laten liggen, omdat ik dacht dat ze onhaalbaar waren of ik er te bang voor was. Ik leer nu: hee, die dingen kunnen allemaal wel! En dat is heerlijk. Wat ik ook bijzonder waardeer in Ellen is dat ze zonder oordeel luistert, veel ruimte geeft en tegelijkertijd goed meedenkt, structuur aanbrengt en prachtige ideeën aanreikt. Ellen is fantastisch 🙂 “

Angela Stoofwww.angelastoof.nl

Ik had eerst nog wel wat twijfel omdat er momenteel een overaanbod is aan business coaches. Maar dit voelde toch anders. Ik heb Ellen ontmoet tijdens een workshop en ik was meteen verkocht. Ik voelde honger naar meer. Ik volg nu de Zakenreis van de Held. De persoonlijke aanpak en begeleiding met Ellen maakt dat ik mij veel meer een zakenvrouw voel. Ik heb jaren vanuit mijn passie zaken gedaan maar met de coaching van Ellen ben ik een veel betere ondernemer geworden. Ik heb af en toe wel een zetje nodig en die geeft Ellen op een goede manier. In alle vrijheid geeft ze net genoeg druk om te gaan handelen. Ik herken mijn ‘draken’ sneller en maak nu andere keuzes. Afgelopen week kreeg ik meteen al twee nieuwe klanten. Ik heb dus nu al meer resultaten, omdat ik nu veel productiever en pro-actiever ben. En ja, mijn onzekerheden, mij klein voelen, dat past niet meer in mijn vocabulaire. Ik durf nu veel zekerder voor mijn groepen te gaan staan. Ik sta nu met veel meer plezier in het leven omdat ik nu heel bewust werk vanuit bezieling en vertrouwen. Ellen, je hebt me al enorm verder geholpen. Ik heb het geloof terug in mezelf en in mijn kunnen en ik ben je er dankbaar voor.

José Schuurmanswww.joseschuurmans.art

Bij Ellen merk je direct dat ze echt naar je luistert. Ze zit niet klaar met een haar eigen stokpaardjes of stappenplan die je moet volgen om succes te krijgen. Ze luistert naar me en geeft dan een advies die me direct in beweging zet en verder helpt. Je moet sterk in je schoenen staan om niet mee te gaan in het “meer meer meer” verhaal dat veel business coaches en ondernemers elkaar vertellen, dat je maar met alles mee moet doen en elke marketingtechniek in moet zetten. Die verhalen spelen allemaal in op het reptielenbrein. Alles is gericht op de angst, maar je voelt pas vrijheid als je je eigen keuzes maakt, ook in je marketing. Ellen gaat niet mee in alle hypes en dat is een verademing. Ze stelt kritische vragen en ze is authentiek. Ze helpt me overzicht te krijgen en mijn plannen overzichtelijk te maken. Ik durf nu mijn klanten vragen te stellen wat hen bezig houdt en wat zij belangrijk vinden en dat is heel waardevol voor mijn programma’s en mijn marketing. En het gekke is dat als je het doet, het helemaal niet meer zo eng is.

Claudy Truschelfemvital.nl